تحولات منطقه

وزیرآموزش‌ و پرورش با تأکید براینکه مدرسه کانون اصلی پیشگیری ازآسیب‌های اجتماعی استگفت:اجرای دقیق نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان (نماد) وثبت صحیح داده‌ها درسامانه رصد و پایش، شرط اصلی اثربخشی مداخلات تربیتی و پیشگیرانه در مدارس است.

مدرسه کانون اصلی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

علیرضا کاظمی در جلسه ستاد راهبری نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان (نماد) که با حضور جمعی از اعضای شورای معاونان، مدیران ستادی و مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌ها به‌صورت حضوری و برخط برگزار شد، اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیریتی کشور است البته از تلاش‌های انجام‌شده در حوزه مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان، بر ضرورت انسجام، دقت و هم‌افزایی بیشتر دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف آموزش‌وپرورش قدردانی می‌کنم.

وی بر اولویت داشتن موضوع آسیب‌های اجتماعی در نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم با اقدامات درست، حتی یک دانش‌آموز را از آسیب نجات دهیم، این کار برای دنیا و آخرت ما کفایت می‌کند، نگاه ما در آموزش‌وپرورش، نگاه تربیتی و پیشگیرانه است و مدرسه باید کانون اصلی این فعالیت‌ها باشد.

وزیر آموزش‌ و پرورش با تأکید بر لزوم تکمیل مرحله غربالگری در استان‌ها، گفت: اکنون زمان ورود جدی به مرحله مداخله و اقدامات پیشگیرانه است و مدیران کل باید وضعیت غربالگری استان خود را به‌ صورت شفاف ارائه کنند تا هم تصویر روشنی از شرایط موجود داشته باشیم و هم بتوانیم تصمیمات دقیق‌تری اتخاذ کنیم.

کاظمی، ثبت دقیق اطلاعات در سامانه رصد و پایش آسیب‌های اجتماعی را یکی از چالش‌های جدی دانست و تصریح کرد: مدیران مدارس، معاونان و مشاوران باید با نهایت دقت، وضعیت دانش‌آموزان را در سامانه ثبت کنند، هرگونه سهل‌انگاری در این زمینه، برنامه‌ریزی‌های بعدی را با مشکل مواجه می‌کند.

وی با اشاره به ضرورت ارائه گزارش‌های دقیق از اقدامات انجام‌شده در حوزه مداخله، اظهار کرد: لازم است مشخص شود چه تعداد از دانش‌آموزان در مدرسه، مراکز مشاوره و یا با ارجاع به سایر دستگاه‌ها خدمات دریافت کرده‌اند و چه تعداد همچنان نیازمند رسیدگی هستند، این گزارش‌ها باید شفاف، مستند و قابل ارائه در سطوح عالی مدیریتی کشور باشد.

وزیر آموزش‌ و پرورش همچنین بر تقسیم کار درون‌دستگاهی و برون‌دستگاهی تأکید کرد و گفت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی صرفاً وظیفه یک اداره کل یا یک بخش خاص نیست؛ همه معاونت‌ها، تشکل‌های دانش‌آموزی و بخش‌های مختلف آموزش‌وپرورش باید سهم و نقش مشخص خود را در اقدامات پیشگیرانه ایفا کنند.

کاظمی با اشاره به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در مناطق هدف، افزود: اقدامات فرهنگی و تربیتی باید مدرسه‌محور باشد و اثر آن در محیط واقعی مدرسه دیده شود، نه صرفاً در برنامه‌های نمایشی و عمومی، شعار ما بازگشت به مدرسه و تقویت نقش آن به‌عنوان محور اصلی تربیت است.

کاظمی با قدردانی از استان‌هایی که در اجرای سامانه رصد و پایش و تکمیل فرآیند غربالگری عملکرد مطلوبی داشته‌اند، خاطرنشان کرد: وضعیت کلی قابل قبول است، اما نباید به شرایط موجود قانع باشیم و باید برای دستیابی به پوشش صددرصدی و افزایش دقت آماری تلاش کنیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha